Χρειάζεται 7 ολόκληρα χρόνια… ? Και τρώγεται..?

Από τον Thanos στις 1:39 πμ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Το Μεγαλύτερο και βαρύτερο φρούτο του κόσμου! 42 kg , Χρειάζεται 7 Χρόνια Να Ωριμάσει!

Μετά το φαγητό, φάτε κι ένα.. φρουτάκι..!

H «καρύδα της θάλασσας» όπως το αποκάλεσαν οι εντόπιοι, μας καταπλήσσει και μας αφήνει άναυδους με το μέγεθος, το σχήμα και τον χρόνο που χρειάζεται για να καρποφορήσει και να ωριμάσει ο καρπός της.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι πως ευδοκιμεί μόνον σε 2 νησιά και συγκεκριμένα του συμπλέγματος των νησιών του αρχιπελάγους των Σεϋχελλών.

Πρίν ανακαλυφθεί το συγκεκριμένο δέντρο ,βεβαίως και οι “μικροσκοπικόι” καρπόι του , η Θάλασσα που τους ξέβραζε με το κύμα της, τους έδωσε και το όνομά της! Εξ’ού και “Καρύδα της Θάλασσας”

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Το σχήμα του καρπού είναι αρκετά περίεργο και μοιάζει με καλοσχηματισμένα γυναικεία οπίσθια, για αυτό και η επιστημονική του ονομασία είναι Lodoicea callipyge (από το ελληνικό καλλίπυγος). Ένα ώριμο φρούτο έχει διάμετρο 40–50 και ζυγίζει 15-30 kg. Για να ωριμάσει ένας καρπός απαιτούνται 6-7 χρόνια και συνήθως περιέχει ένα σπόρο. Ο σπόρος της Καρύδας της Θάλασσας είναι ο μεγαλύτερος σπόρος στο φυτικό βασίλειο.

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Για να ωριμάσει ένας καρπός απαιτούνται 6-7 χρόνια και συνήθως περιέχει ένα σπόρο.

Η Καρύδα της Θάλασσας ή επιστημονικότερα το Lodoicea callipyge (από το ελληνικό καλλίπυγος) έχει το μεγαλύτερο σπόρο φυτού στον κόσμο με βάρος 17 κιλά.

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

Η εμπορική του αξία φτάνει Χιλιάδες δολλάρια [για κάθε ένα από τους καρπούς του] που έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, αποκτώντας έτσι διαχρονική και μοναδική συλλεκτική και διακοσμητική αξία!

Perierga.gr - Φρούτο χρειάζεται 7 χρόνια να ωριμάσει!

by more

Σχετικά άρθρα:

  1. Έκλεισε, μετά από 40 χρόνια, η εφημερίδα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής» :(
  2. 20 Χρόνια μετά και Δες…
  3. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Περιπτωσεις ανθρωπων που κοιμοντουσαν για 20, 30 μεχρι και 70 χρονια και ξυπνησαν κανονικά…..!!!!!!
  4. VIDEO-Κράντς! η πρώτη μπουκιά και το μισό περιτύλιγμα από το burger, σου έμεινε στο στόμα! Τέλος πιά σε αυτό! Το περιτύλιγμα που τρώγεται! Δείτε!
  5. Το φιλί, η ιστορία του και όσα δεν ξέρετε… Δεν χρειάζεται να είναι του Αγίου Βαλεντίνου για να μοιράσουμε φιλιά στα αγαπημένα μας πρόσωπα -προσφέρει, όμως, μία εξαιρετική ευκαιρία. Το φιλί αποτελεί την πιο απλή πράξη αγάπης, γεμάτη ερωτισμό, αισθησιασμό και ρομαντισμό. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, κάθε πιθανή -και απίθανη- πληροφορία για την τρυφερή αυτή συνήθεια και σας απαριθμούμε όλους τους λόγους για να μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε γλυκά φιλιά!
1.948 Εμφανίσεις

Κανένα σχόλιο ακόμη.

Απαντήστε
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,Διακοπες Ελλαδα Διαμονη